JyriAstokari

Treffit rahaksi

Maailman vanhin ammatti on taas tullut tapetille kun ns. sokeritreffit ovat yleistyneet, myös Satakunnasta löytyy kehon kondiittoreita. Omien luontaisten lahjojen käytöstä ja myynnistä on läpi vuosituhansien tienannut niin miehet kuin naiset. Nyt myös nuket ovat tulleet valtaamaan kysyttyä ”neuvoteltavan rakkauden työtä” ja kohta tulevat robotit tyydyttämään lihan himoja silikonikehollaan. Onko sokeritreffailu voimauttavaa liiketoimintaa vai riistävää ihmiskauppaa?


Sokeritreffi on uusi termi sille, että miehet antavat rahaa tai lahjoja saadakseen naiselta suotuisaa huomiota. Kaikki treffit eivät välttämättä liity seksiin vaan voivat sisältää escort-toimintaa jossa monetaarisen avun saanut esittää tyttöystävää, vaimoa yms. esimerkiksi edustustehtävissä tai illallisella. Naisille lähetellään vaatteita ja kenkiä, jotka päällä hän poseeraa ja ottaa kuvia. Seksistä saa silti huomattavasti paremman tuoton kuin kädestä pitäminen ja elämästä puhuminen. Sokeritreffeiltä hankitaan luksustuotteita, gourmet aterioita ja matkoja myös rahaa. Harva siis tekee sitä henkensä pitimiksi. Nämä ”sponssit” vaihtelevat muutamasta kympistä tuhansiin euroihin, riippuen siitä mitä sponsoroitava yön neito on valmis tekemään ja kuinka kauan. 


Tanskalaisen sivuston suomalaisissa käyttäjissä on tullut suuri piikki viime vuosina. Lintukodon 18-29 vuotiaiden naisten lukumäärä sokeritreffaajina on jopa 18.000. Siis suomen noin 310.000 tämän ikäisestä naisesta 6 prosenttia on rahallisen suostumuksen yksityisyrittäjä. Toki seassa on varmasti huomattava määrä valeprofiileja. Sivustoilla on myös nuoria miehiä myyjänä sekä ostavia rouvia, joten kaikki maut ja tottumukset on katettu. Suomalaiseen Ylilauta.org on julkaistu kuvia eri kaupunkien tarjonnasta ja tämä on laittanut treffailijat ja treffattavat paniikkiin. Pienissä kaupungeissa alan ammattilaiseksi ja ostajaksi leimaantuminen voi olla katastrofaalista. 


Eroaako sokeritreffit mitenkään muista treffimuodoista tai baari-illoista? Jotkut treffit ja soidinmenot ovat juuri tätä. Mies tarjoaa naiselle drinkkejä, lahjoja ja hemmottelua kunnes nainen huomaa miehen hyödyllisyyden joko parina tai rattopoikana. On paljon helpompaa saada Helly Hansenin muotitakki lirkuttelemalla setämiehille kuin palkkatyönä minimipalkalla. On myös turvallisempaa lähetellä viestejä puhelimesta, kuin renkua baaritiskillä ja ehdotella tuntemattomille naisille irstaita kenkäkauppoja. Pyhimyksiä tässä tapauksessa ei ole näkyvilläkään, usein niin ostaja kuin myyjä ovat suhteessa tai aviossa. Suomessa ei itsensä myyminen ole laitonta, muttei kaikki lain salliva ole moraalisesti oikein. Vaikuttaisiko tämä alhaiseen lapsentekoviettiin? 

Jyri Astokari

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset