JyriAstokari

Hallitus on kaatunut, kauan eläköön hallitus!

Yli kymmenen vuotta ollaan tahittu Sote-uudistuksen kanssa, eikä vieläkään olla lähellä, vain pari sataa miljoonaa köyhempiä. Kaikki hallituskokoonpanot ovat yrittäneet ajaa tätä Sisyfoksen työtä eteenpäin. Aina kaatuu viimeisillä metreillä ja kaikki tarvii aloittaa taas uudelleen. Miltei jokainen puolue on upottanut kätensä, hartioita myöten saveen ja saanut aikaan mittaamattoman vähän. Joten kenenkään ei kannata ilman itsetutkiskelua kritisoida tämänkertaista historiallista epäonnistumista. Tuloksena on kuutiotonneittain paperia ja rikas perustuslakiselvittely joka sopii mainiosti Suomen Kafkamaiseen byrokratiaan ja tervaiseen päätöksentekoon.

Sote-uudistuksen sisäänleipominen maakuntauudistukseen oli epäonnistunut lehmänkauppa kepun ja kokkareiden välillä. Kokoomuksen sidosryhmät ja verkostot ovat pakonomaisesti hamunneet julkisen sektorin pussille jo pitkään, tätä olemme esim. "vanhustenhoidosta"  uutisissa saaneet kauhistella. Sotelimbo jatkuu vielä pitkään ja maksamme siitä hyvin raskaasti. Oikeistohallituksen piti saada kaikki irti talouskasvusta, mutta työaika kului vatuloimiseen ja tappeluun. Pelkkä aitolonkeron tuonti maitokauppoihin oli Herakleellinen suoritus ja marginaalista alkoholipitoisuuden nostoa verrattiin vallankumoukseen. Kikynkin järkiperäisyyttä tullaan vielä pitkään miettimään.

Sipilän hallitus on yksi irvokkaimmista hallinnoista Suomen historiassa. Se on pelasi yhden puolueen pois hallituksesta ja loi oman nukketeatterin, jossa marionetit tanssii hillotolppien ympärillä. Viimeinen temppu oli hallituksen hajottaminen, sinänsä oikea päätös mutta puolitoista vuotta liian myöhään. Sipilän "tulos tai ulos" mentaliteetti on venynyt kuin sosialistinen leipäjono ja toiminut lähinnä letkautusten lähteenä ilman minkäänlaista itseironiaa. Sipilän hallitus aliarvioi oman taidottomuutensa. Onneksi se oli myös tehoton, eikä saanut kurmotettua kansaa tämän enempää. Suomalaisten pääsy laadukkaisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin on ensisijainen asia, vaalipelin pitää jättää pois. Uudistuksia tulee eteen vielä aika kimppu, joten otetaan nyt opiksi.

Jyri Astokari 

Sihteeri   

Porin Perussuomalaiset 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat